La millor manera d’obtenir la vitamina D que necessitem és prendre el sol cada dia de 20 a 30 minuts. Però no sempre és possible. En aquest cas podem recórrer a l’alimentació.
Aliments rics en vitamina D
Peixos blaus: sardina, seitó, verat, salmó, tonyina, arengada, anxova
Rovell d’ou
Productes làctics: llet, iogurt, formatge, mantega
Per a vegans: bolets com els xampinyons, alvocat i aliments fortificats (llets vegetals amb vitamina D)
Exposar els bolets al sol de 30 a 60 minuts abans de cuinarlos n’augmenta la concentració de vitamina D.
Plats rics en vitamina D
Filets de verat al forn amb verdures al wok i arròs basmati.
Amanida amb magrana, formatge feta i sardinetes en oli.
Remenat de bolets amb ruca, alvocat i cirerols.
Crema de xampinyons amb encenalls de parmesà i salmó a la planxa.
Sopa minestrone al vapor amb ous farcits de tonyina.