Notes de Premsacomissio-consell-escola-meritxell

La presidenta de la junta rectora de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), Maria Pilar Díez, s’ha reunit avui amb els consellers generals de la comissió legislativa d’Afers Socials. Acompanyada de la directora de la institució, Celine Mandicó, ha exposat el treball que la junta rectora està desenvolupant per tal de formalitzar el canvi d’estatus jurídic que serà possible un cop el Consell General hagi aprovat el marc legislatiu necessari.

Recordem que el 29 de maig, l’assemblea general extraordinària de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell va donar llum verda a la dissolució de l’associació prèvia, tal com indiquen els estatuts vigents, per tal de poder donar pas a la nova Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. La decisió es va adoptar amb el suport de la pràctica totalitat dels socis presents i dels vots delegats.

Durant aquest temps, la junta rectora ha estat treballant els nous estatuts de la futura fundació els quals, juntament amb la llei específica que ja està elaborant el Govern, regularan l’activitat i assentaran les bases per facilitar la projecció i el creixement de la institució de cara al futur. De fet, un dels objectius de la trobada que presidenta i directora han mantingut avui amb els consellers generals, ha servit per exposar els principals eixos de tot aquest treball i demanar-los la seva implicació durant el tràmit parlamentari del projecte de llei: “Considerem –han afirmat– que aquesta llei ha de comptar amb les aportacions de totes les forces polítiques, en tant que representants dels nostres ciutadans, perquè l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell ha desenvolupat un rol d’interès públic i de prestador de serveis en un àmbit molt concret i creiem que és imprescindible per a una societat solidària que vulgui vetllar per la igualtat de drets”.

Amb l’adopció del nou estatus jurídic, tanmateix reforça l’interès social i públic que ha guiat la seva activitat des del seu origen, així com l’evolució que ha experimentat creixent amb nous projectes, programes i serveis, per tal de donar resposta a les necessitats que ha plantejat la societat en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat.

Amb gairebé 50 anys de trajectòria centrats en l’atenció a la discapacitat, l’escola va finalitzar el 2017 amb 487 persones ateses a través dels serveis i programes que actualment conformen la seva l’oferta social i assistencial.