La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell presenta la seva memòria dels cinquanta anys d’atenció a les persones amb discapacitat, exposant els diferents models, plans estratègics i la seva evolució
La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell ha realitzat aquest matí la presentació de la memòria commemorativa dels seus cinquanta anys atenent les persones amb discapacitat. Un acte en el que la presidenta Maria Pilar Diez, acompanyada per la directora general de la FPNSM, Celine Mandicó han repassat les diferents fites i reptes assolits en el transcurs dels anys, així com el pas d’associació a fundació arran del creixement de l’entitat en nombre de persones ateses, professionals i serveis – actualment la FPNSM atén amb més de 550 persones ateses i 305 professionals.
La Fundació disposa de models avalats científicament i serveis que s’adapten al transcurs sencer del cicle de vida de les persones amb discapacitat. Un dels pròxims reptes de cara al 2022 és donar continuïtat a l’acompanyament de les persones ateses adaptant-se al seu procés d’envelliment i donant-los els suports específics que necessiten en funció de la seva etapa de vida.
La directora ha recordat que les metodologies i tècniques utilitzades a la Fundació s’adapten a cada persona i al seu perfil. Així doncs, es dissenya un pla d’atenció individual segons les seves necessitats i preferències. La Fundació segueix amb la seva vocació social de suport amb l’objectiu final de contribuir a que les persones siguin més independents, autònomes i tinguin un projecte de vida en consonància amb els seus desitjos. Ha recalcat que els models d’atenció utilitzats a la Fundació integren els diferents àmbits de desenvolupament de la persona: educatiu-laboral, social i sociosanitari, sempre amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat de vida.
Aposta per la formació dels professionals
Ha volgut remarcar també, que per estar al dia i proporcionar els millors serveis d’atenció i suport es requereix un pla de formació constant. Ha insistit en el fet que la Fundació aposta fortament des de fa anys en el desenvolupament professional. El pla de formació es basa en tres nivells: base o d’actualització, l’essencial en el moment d’entrar a la Fundació, de tecnificació que busca l’especialització en l’atenció a la discapacitat, i finalment les formacions estratègiques que segueixen i compleixen amb el pla estratègic de la FPNSM.
Ara per ara, la Fundació segueix treballant en nous reptes i projectes que donin continuïtat al suport incondicional vers les persones amb discapacitat i als seus familiars, centrant-se precisament sobre l’atenció a l’envelliment.
Finalment la directora, ha fet un balanç positiu de l’impacte de la Covid-19, ja que en tot moment s’ha pogut controlar la pandèmia. A més, gràcies a l’aplicació de mesures estrictes i a la dotació de les instal·lacions (gimnàs, piscina, sala Snoezelen…) els usuaris tot i no poder sortir, van poder seguir desenvolupant en gran part les seves activitats.
Pots descarregar-te la Memòria fent clic aquí.